Tuesday, March 20, 2007

Ακόμα μια αυτοκτονία..

Μάλιστα... 5 αυτοκτονίες από την αρχή της χρονιάς... 5 νέα παιδιά έχασαν την ζωή τους, υπηρετώντας στον περήφανο Ελληνικό Στρατό! Στο μέρος που θα γίνεις άντρας! Θα βιώσεις τι σημαίνει πειθαρχεία – και λοιπές άλλες παπαριές.

Ο Ελληνικός Στρατός. Αξιόμαχος (ποιος;;;;;), έτοιμος (100% - οι μπαταρίες στο άρμα είναι ΟΚ για να πάρει μπρος;;; Δεν είναι;;). Ο Ελληνικός (το τονίζω αυτό – γιατί οι των άλλων χωρών απέχουν) Στρατός είναι με μια κλισέ, αλλά πλήρως φιλοσοφημένη κουβέντα το μέρος ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ. Και ναι, είμαι κάθετος.

Ακολουθούν αληθινές ιστορίες στρατιωτικής παράκρουσης:

• Στο Πεντάγωνο υπάρχουν κάμερες. Αλλά κάλο είναι να έχουμε και έναν σκοπό – τι, θα κάθονται;;
• 88 Ε(πιλαρχία) Μ(έσων) Α(ρμάτων), (κοσμοπολίτικη) Λήμνος: Η μονάδα βγαίνει σχοινάκια. Η νυχτερινή εκπαίδευση λαμβάνει χώρα στο στρατόπεδο. Μετά η μονάδα ξαναπάει στα σχοινάκια να κοιμηθεί.
• Στο Πεντάγωνο, διοικητής αρνείται να δώσει 24ωρη άδεια σε παιδί που έχει να πάει σε interview και απολύεται σε 20 μέρες. Γιατί; Γιατί εδώ είναι στρατός (αυτολεξεί – το επιχείρημα δεν σηκώνει αμφισβήτησης).
• Άσκηση Παρμενίωνας, 2003: Το super-duper-truper σύστημα επικοινωνιών και μεταφοράς δεδομένων δουλεύει στην αστρονομική ταχύτητα των 2400bps. Το αποτέλεσμα είναι τα δεδομένα προς μεταφορά να πηγαίνουν πιο αργά και από ΙΧ στα διόδια της Ελευσίνας την Μ. Παρασκευή, ΑΝ ΠΑΝΕ. Φαντάρος: Δεν είναι δυνατόν να πάνε τα αρχεία. Η ταχύτητα είναι πολλή μικρή. Ανώτατος (πεφωτισμένος) αξιωματικός: Αν ρίξω 5 μέρες φυλακή, θα πάνε; (να με ενημερώσετε ποια σχολή τελειώσατε να πάω και εγώ, για να τα μάθω καλά)
• Περίπολο, νύχτα, μαγευτική Λήμνος: Ερχόμαστε φάτσα κάρτα με τον αξιωματικό υπηρεσίας (ΑΥΔΜ στα Ελληνικά). Ανθύπας από φαντάρος (ie MAJOR Καραβάνα). Είμαστε κάτω από την λάμπα της ΔΕΗ. Τον βλέπω. Ξέρω ποιος είναι. Γιατί δεν μου έκανες αναγνώριση; Μα σας είδα. Όχι, έπρεπε να μου κάνεις. Αναφερόμενος αύριο στην Επιλαρχία. (ευτυχώς την γλύτωσα και δεν βγήκα ποτέ).
• Προσεχώς Ταξιαρχική Επιθεώρηση: Να πλυθούν και να βαφτούν (!!!!!) τα άρματα. Το άρμα για να φύγει όλη η μούργα από πάνω το έπλενα επι 6 συνεχείς ώρες. Με μηχάνημα. Δεν καθάρισε πλήρως. Ήτο όμως αρκετό για να έρθει ο ταξίαρχος και να μας πει μπράβο! Γιατί να πλυθεί όμως το άρμα;;; Θα πάει να πάρει τη νύφη;;; Άρμα είναι, όχι η Mercedes του στρατηγού.
• Άσκηση ουλαμού (4 άρματα). Έλεγχος ασυρμάτων. Αποτέλεσμα: 1 στα 4. Επιτυχία και ετοιμότητα!

Αυτά. Φαντάζομαι όσοι δουν αυτό το post θα έχουν αντίστοιχες ή και περισσότερες ιστορίες. Ιστορίες τρέλας.

Πολλά βέβαια από τα παραπάνω και κυρίως το θέμα της επάνδρωσης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον αριθμό των υπηρεσιών και την ποιότητα της στρατιωτικής ζωής, θα είχαν λήξει ΑΝ υπήρχε η πολιτική βούληση να κλείσουν κάποια στρατόπεδα – αλλά βέβαια ποιος θα στερήσει από την τελευταία κωμόπολη / χωριό / ραχούλα, το εισόδημα που εξασφαλισμένα θα έχει από ένα στρατόπεδο γεμάτο ταλαίπωρους;; Άντε ρε… Οι ψήφοι αξίζουν περισσότερο από μερικές ζωές…

1 comment:

Adsurd said...

San prosfatos apofoitos tou PN. (entaxei perasa zaxarh kai den exw dikaiwma na milaw) the ithela na grapsw merika brand propositions. Diladi an o stratos itan Brand kai eprepe na vgalw kanw planning gia to strato.. tha egrafa san brand proposition:

Stratos.. ekei pou teleiwnei h logikh.
Stratos.. stoixhma, bala, loufa.
Stratos.. as xasoume 12 mhnes apo thn zwh mas.
Stratos.. pio epwdynos kai apo thn Genna.
Stratos.. ena matso trixes..
Stratos... h logikh tou na xeraitas amorfotous askalistous kai pornogerous me galonia...
Stratos.. Otan o Harry gnwrise tn Sally (diladi oti na nai)
Stratos... Deixe mou to visma sou na sou pw poios eisai..
Stratos.. Pws na trwte lefta apo tous Ellines.
Stratos.. to dhmosio me galonia
Stratos.... pragmatika den nomizw oti bwrw na stamathsw to kraximo, fantasou na pernousa kai asxhma, anyway..
Apla kapioi prepei na stamathsoun na kratane auth th xwra pisw eite legontai rembeloskyla foitites pou den theloun private univ. eite legontai kanivaloi pou petoun kapnogona stous tourkous, eite legontai galonades pou exoun kanei to strato dimosio kai paizoun stoixhma se olokainourgia rafeia pou exw agorasei egw kai esy... anyway... Molis katalavoume thn shmasia tis Alithias kai molis ginoume arketa treloi wste na pistepsoume oti boroume na alaxoume ton kosmo, tote isws kai na to kataferoume... mexri tote omws.. OFF we go!
thanks
keep up!