Sunday, April 22, 2007

Οι αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές...


Μπορεί οι Αμερικανοί (πολιτικοί) να ευθύνονται για πολλά από τα δεινά του κόσμου, κάποιοι συμπολίτες τους όμως ευθύνονται για πραγματικά αξιόλογες (επιεικής χαρακτηρισμός) τηλεοπτικές δουλειές...

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είστε "κολλημένοι" με μια τέτοια σειρά. Διακρίνω όμως ότι πολλοί πλέον, είτε γιατί έχουν βαρεθεί να περιμένουν το νέο επεισόδιο του "Παρά Πέντε" είτε γιατί δεν θεωρούν ότι το "Πάνω από το Νόμο" ΑΝΤ1 όσο και να προσπαθήσει, με φτηνά σκηνικά και σκηνοθεσία ΔΕΝ θα γίνει CSI Athens, στρέφονται σε αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές.

Ο ΣΚΑΙ ξεκίνησε να προβάλει πρόσφατα το 24, το οποίο δεν είχε τύχει μέχρι στιγμής να δω. Πρόκειται για καταπληκτική ιδέα, με κάθε κύκλο να εξελίσσεται σε 24 πραγματικές ώρες - 1 επεισόδιο - 1 ώρα της ημέρας. Άρτια σκηνοθεσία, εκπληκτικά γραμμένο σενάριο (έχει βέβαια μέσα κλασσικές Αμερικανιές). Η χαρά του να βλέπεις TV.

Ακόμα όμως μεγαλύτερη εντύπωση μου έχει κάνει το περίφημο Lost, το οποίο συστήνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ. Οι άνθρωποι του ABC έχουν στήσει μια τεράστια ομπρέλα γύρω από την σειρά η οποία περιλαμβάνει sites, αντικείμενα προς αγορά, τα DVD της σειράς, sites που δημιουργήθηκαν για πράγματα που υπάρχουν μέσα στην σειρά (Oceanic 815 Flight, DHARMA Initiative) και γενικά οτιδήποτε μπορεί να προσελκύσει και να διατηρήσει το ενδιαφέρον των φίλων της σειράς. Μέσα από το www.ABC.com/lost έχει κάποιος την δυνατότητα να δει με 3 διαφορετικούς τρόπους τη σειρά: Είτε μέσω του ίδιου του site, είτε μέσω iTunes (μόνο για όσους είναι στην Αμερική) ή μέσα από τα DVD του 1ου και 2ου κύκλου.

Να σημειωθεί επίσης ότι το αρχικό πλάνο ήταν η σειρά να κρατήσει για 6 seasons! Είμαστε ήδη στο 17ο επεισόδιο του 3ου κύκλου. Αν σας αρέσει το Lost και είστε up to date με την Αμερική, δείτε το http://www.lostpedia.org/ Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για μια σειρά παγκόσμιο hit!

No comments: