Sunday, June 10, 2007

Ο ψιλοδεξιός...



Τον Θέμο τον έβλεπα μια εποχή φανατικά. Από ένα σημείο όμως και μετά (όπου σημείο = 7 χρόνια) το να βγάζεις μια εκπομπή από τις πατάτες / ασχετοσύνη των άλλων καταντάει βαρετό. Άσε που οι συνεντεύξεις είναι ανακύκλωση των ίδιων και ίδιων (τηλεοπτικών) προσώπων.


Αυτό όμως που με ενοχλεί περισσότερο είναι το "Είμαι-ΠΑΣΟΚ-αλλά-εκεί-που-πρέπει-δεξιοφέρνω-τρελά-σε-σημείο-λαϊκισμου". Τα παραδείγματα είναι 2 και είναι τρανταχτά. Το ένα έχει να κάνει με το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, όπου εμμέσως πλην σαφώς συντάχθηκε με τις απόψεις του ΛΑΟΣ. Το δεύτερο έχει να κάνει με την αναστάτωση / πανικό με το video από την ART Athina (γυναίκα αυνανιζόμενη υπό τους ήχους του Εθνικού Ύμνου. Ο προοδευτικός / συντηρητικός Θέμος λοιπόν βγήκε με super στη τελευταία του εκπομπή "Σήκω Σολωμέ να δεις το concept art της καλλιτέχνιδος Στεφανής" (το είδα από την Ελευθεροτυπία και ναι, το σχόλιο είναι για την δολοφονημένη γενική).


Μου την σπάνε οι τύποι που το παίζουν comme il faut, κυριλέ και λίγο κεντρο-αριστεροί (κατά δική τους δήλωση) αλλά μην μου θίξεις τα ιερά και όσια της πατρίδας μου γιατί θα χεστούμε. Ρε μεγάλε, αφού το ψιλογουστάρεις το δεξιό, γιατί μας το παίζεις ΠΑΣΟΚος;;

No comments: