Sunday, January 7, 2007

Παράνομες Απαλλαγές από τον ΕΣ

Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων στο MEGA, ώρα 20:00, Κυριακή 7 Ιανουαρίου. Πρώτο θέμα, οι παράνομες απαλλαγές από τον στρατό.

Κάποια στιγμή, ο παρουσιαστής Α. Λιάρος, συζητά με τον Ι. Χασαπόπουλο (επίσης δημοσιογράφος του καναλιού) και λέει με έκπληξη ότι "πρώην ναύαρχος παραδέχεται ότι έκανε ρουσφέτια".

Και αναφωνεί ο μέσος Έλληνας: ΕΛΑ!!!! ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;;;;

Συγνώμη, ο παρουσιαστής που έχει υπηρετήσει; Στην Λεγεώνα των Ξένων; Η στην MI5?

Γιατί εγώ, που έφαγα 16 μήνες στα ένδοξα τεθωρακισμένα, 8 εκ των οποίων στην κοσμοπολίτικη Λήμνο (Ιανουάριος του 2002, 20 πόντοι χιόνι σε 120 μέτρα από την θάλασσα υψόμετρο και -4 βαθμοί κελσίου και λίγες μέρες μετά άνεμοι στα 124 km/h - μιλάμε για μαγεία!!!) είδα:

Ποδοσφαιριστές του Γαύρου να μπαίνουν στις 12 το μεσημέρι και στις 4 να είναι έξω από την πύλη του ΚΕΤΘ (Ακρωνύμιον Στρατιωτικόν = Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, Αυλώνα). Την επόμενη φορά που ήρθαν ήταν για το απολυτήριο.

Άτομο με ειδικότητα μάγειρα να μένει για όλη του την θητεία στην Αυλώνα

Local παλικάρι από την Λήμνο να φεύγει με απόσπαση από την μονάδα για την ταξιαρχία στη Μύρινα ως φωτογράφος (!!!) ταξιαρχίας

Τον εαυτό μου να βάζει βύσμα για 24ώρη άδεια (και ενώ η μονάδα ήταν στο simulator στην Αλεξανδρούπολη και άρα εκτός έδρας και άρα δεν παίζει άδεια) για να έρθει για γάμο στην Αθήνα (ναι, καλή του ώρα όπου είναι, ήρθα).

Εδώ βέβαια, θα ήθελα να συμπεριλάβω και ΠΟΛΛΟΥΣ φίλους και γνωστούς που έβαλαν ότι βύσμα είχαν για να πάνε ΠΑ ή ΠΝ στην τελευταία κατάταξη. Το αποτέλεσμα (σύμφωνα με παλικάρι στο Ναυτικό) ήταν ότι στο κέντρο εκπαίδευσης στο Πόρο ο κόσμος δεν χόραγε και τους έστελναν στο Σκαραμαγκά!

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παλικάρια στο Ναυτικό κάνουν την θητεία τους στην παραμεθόριο σε μέρη δύσκολα και αφιλόξενα, όπως το αρχηγείο του Ναυτικού (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) στην Πλ. Κλαυθμώνος ή στην ΛΑΕΔ, στην μακρινή οδό Ρηγίλλης. Όταν δε η τύχη σε εγκαταλείπει εντελώς, τα πράγματα σκουραίνουν και καταλήγεις σε μέρη όπως η απόμακρη Αμφιάλη, 20km από το κέντρο της Αθήνας.

Φαντάζομαι λοιπόν ότι τα παραπάνω είναι κοινός τόπος. Όποιος έχει περάσει από τον Ελληνικό Στρατό (ή τα άλλα ένδοξα σώματα), χάνοντας x χρόνο από την ζωή του, τα ξέρει και τα έχει δει. Και δεν κατηγορώ κανέναν για κάτι που αν μπορούσα θα έκανα και εγώ (μια μετάταξη ας πούμε).

Άρα προς τι η έκπληξη; Γιατί γίνεται θέμα αυτό που όλοι ξέρουμε; Γιατί κανείς δεν ρωτάει πότε θα σταματήσει αυτό; Γιατί κανείς δεν κάνει μια σοβαρή ερώτηση στον βουλευτή / στρατιωτικό δκτη / παπά ή δεν ξέρω τι άλλο λέγοντας του «συγγνώμη, αλλά αυτό πότε θα σταματήσετε να το κάνετε»;

Και το κερασάκι στην τούρτα: Ο Δημοσιογράφος (ένας είναι ο με κεφαλαίο Δ) θα βγει απόψε να κράξει όλους αυτούς που την έκαναν παράνομα. Το ότι ο ίδιος δεν έχει υπηρετήσει, δηλώνοντας Ι5Ψ, φαντάζομαι είναι τυχαίο!

No comments: