Tuesday, January 30, 2007

Η εκμετάλλευση του πόνου

Λοιπόν, αυτό που βλέπω μου έχει σηκώσει την τρίχα κάγκελο...

Παρακολουθώ στο MEGA την πρόεδρο των καρκινοπαθών να ωρύεται δικαιολογημένα μετά τον πανικό τον οποίο προκάλεσε μια απίθανη τύπισσα η οποία εμφανίστηκε στην εκπομπή της κας Δρούζα στην ΝΕΤ (μέρος της οποίας πληρώνει ο Ελληνικός λαός) αλλά και της άλλης μεγάλης παρουσιάστριας κας Στεφανίδου στον ΑΝΤ1, και πάνω κάτω είπε οτι ένας χυμός που παράγεται από το βράσιμο φύλλων ελιάς βοηθά στην θεραπεία του καρκίνου.

Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες (αν όχι παραπάνω) άνθρωποι να εγκαταλείπουν χημειοθεραπείες και φαρμακευτικές αγωγές και να βράζουν φύλλα ευελπιστώντας στην θεραπεία τους.

Το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση γιατρών, οι οποίοι βγήκαν και δήλωσαν ότι πρόκειται για απάτη και ότι δεν πρέπει οι άνθρωποι που υποφέρουν να αφήσουν τις θεραπείες τους και να στραφούν στην "φραπελιά" (όπως είδα ότι ονομάζεται).

Μου προκάλεσε επίσης έκπληξη ότι η κα Τρέμη στο MEGA έφτασε να ζητήσει συγγνώμη από την πρόεδρο του συλλόγου καρκινοπαθών, θεωρώντας ότι η τηλεόραση έχει ποσοστό ευθύνης στον πανικό που έχει προκληθεί. Στο ίδιο δελτίο βέβαια ο άνθρωπος έχω-άποψη-για-όλα-και-τα-παίρνω-κρανί0-αν-δεν-ακούσω-να-πεις-αυτό-που-θέλω Γ. Πρετεντέρης, ήταν ιδιαίτερα επιθετικός (και να 'ταν η πρώτη φορά) σε καθηγητή φαρμακολογίας ο οποίος ξεκινώντας την τοποθέτηση του, είπε ότι "όντως η φύση μας έχει δώσει πολλά στοιχεία τα οποία βοηθούν στην πρόληψη ή καταπολέμηση...". Εκεί έπεσε και η δαμόκλειος σπάθη του παραπάνω δημοσιογράφου, ο οποίος με το ύφος του απαίτησε εντονότατα από τον καθηγητή να πει ξεκάθαρα ότι το σκεύασμα είναι απάτη - για να μην μπερδεύονται οι τηλεθεατές (είμαστε ζώα τελικά - ευχαριστούμε κε Πρετεντέρη για την προστασία). Αφού τον καλείς τον άνθρωπο να πει μια γνώμη και θεωρείς ότι η γνώμη του είναι βαρύνουσας σημασίας ώστε να την ακούσουν 450.000 τηλεθεατές, ασ’ τον να την πει - και μην ανησυχείς, θα την καταλάβουμε. Απλά μιλάει, δεν λέει για κβαντομηχανική.

Και τώρα στην ουσία: Για όλο αυτό τον πανικό που προκλήθηκε (μέχρι και φόνος λένε ότι έγινε) φταίει:

1. Το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι. Αν και φαινομενικά είναι μια καλή δικαιολογία, ποιός μπορεί να κατηγορήσει έναν απελπισμένο άνθρωπο που βλέπει το τέλος να πλησιάζει;

2. Παραδεχόμενοι ότι οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι και θα κάνουν τα πάντα να σωθούν, αυτοί που τους εκμεταλλεύονται είναι ΟΚ με το άτομο τους; (Ακαδημαϊκή ερώτηση, δεν υπάρχει απάντηση).

3. Και το ερώτημα κλου: Η κα Δρούζα γιατί είναι ακόμα στην ΕΡΤ;

2 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Ειναι κριμα να εκμεταλευονται το πονο του κοσμακι...

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Για τη κ. Φραπελιά Δρούζα ορίστε τα e-mail της ΕΡΤ, του Υπουργού Τύπου και του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου. Ρωτήστε τον κ. Παναγόπουλο γιατί πληρώνουμε μία πανάκριβη εκπομπή που διασπείρει φήμες επικίνδυνες για την δημόσια υγεία.

http://demasamere.blogspot.com/2007/01/e-n-k.html